Close

Täiesti uuel Hyundai Tucsonil on rohkem võimsust, vähem heitmeid ja tippklassi varustus

Üdini uus Hyundai Tucson on autotootja tootevalikus märkimisväärne samm edasi. Disain on viidud täiesti uuele tasemele. Uue põlvkonna täishübriidsüsteem, elektrooniliselt reguleeritav vedrustus, pidevalt muutuva klappide avatuskestusega (Continuously Variable Valve Duration, CVVD) bensiiniturbo ning kõikide mudeliversioonide põhivarustusse kuuluvad tipptehnoloogilised uued iluvõresse integreeritud päevatuled ja uue kujundusega tagatuled eristavad seda kõigist teistest teedel vuravatest autodest.

Tulevikule mõtlejat vaimustab kogu peret hellitav mugavus, nagu uudisena kolmetsooniline kliimaseade, 64 eri värvitooniga salongi meeleoluvalgustus ning oluliselt uuenenud turvasüsteemid, näiteks ristmikku jälgiv radarisüsteem. Esimestena jõuavad 2020. aasta novembris turule nii bensiini- kui ka diiselmootorid tavalise ja 48V kerghübriidina ning suurima uudisena bensiiniturbo täishübriidina.

Uhiuus Tucson on saadaval kolme varustustasemega: Comfort, Style ja Premium. Laialdase standardvarustusega Comfort-versioon saab kaasa kaugtulede automaatika, dünaamiliste abijoontega tagurduskaamera ja kaheksatollise värvilise puuteekraani. Turvavarustusse kuuluvad juhi tähelepanu jälgimissüsteem, jalakäijate, jalgratturite ja autode tuvastusega esikokkupõrke vältimise abisüsteem (FCA), intelligentne piirkiiruse järgimise abisüsteem (ISLA) ning automaatne hädaabikõne süsteem eCall. Uues Tucsonis hoolitseb sõitjate ohutuse eest ka uus, esiistmete vahele paigutatud turvapadi. Sõiduraja jälgimise abisüsteem (LFA) koostöös sõidurajal püsimise abisüsteemiga (LKA) hoiab masina turvaliselt keset sõidurada.

Uue Hyundai Tucsoni hinnad algavad 22 990 eurost (1.6 T-GDI 150 hj 6MT Comfort). Tucsoni eelmise põlvkonna mudelitega võrreldes pakub uuendatud sõiduk rikkalikumat varustust ning tänu uue põlvkonna turbolaaduriga bensiinimootoritele suuremat võimsust, ent vähem heitmeid. Uue Tucsoni täiustatud tehnoloogia ja modernne disain ning võimsad ja eriti vähesaastavad mootorid teevad sellest enneolematult atraktiivse sportmaasturi ja uue mõõdupuu oma segmendis.

Style-versiooni varustusse kuuluvad 10,25-tolline digitaalne Supervision-näidikuplokk, Bi-LED MFR-esituled ja staatilised kurvituled, võtmeta sisenemis- ja käivitussüsteem (Smart Key), jahutusfunktsiooniga juhtmevaba 15W kiirlaadija Qi-standardile vastavate nutitelefonide jaoks ning salongi meeleoluvalgustus.

Nii Style- kui ka Premium-varustustasemega 1.6 T-GDI 230 hj Hybrid 4WD 6AT mudel on saadaval ka nelikveoga, mis kasutab Hyundai HTRAC-nelikveotehnoloogiat. Süsteem kasutab ratastele õigel hetkel vajaliku pöördemomendi ülekandmiseks rataste haarduvust ja sõiduki kiirust puudutavaid andmeid. Kolm maastikusõidurežiimi – pori, liiv ja lumi (Mud, Sand, Snow) – optimeerivad HTRAC-süsteemi seadistusi vastavalt valitsevatele sõiduoludele.

Mudeliseeria krooniks on Premium-varustustase, mis vastab ka kõige nõudlikuma kasutaja vajadustele. Põhivarustuses on uudisteks mh navigatsioonisüsteem 10,25-tollise värvilise puuteekraani ja Bluelinki telemaatikateenustega, elektrooniliselt reguleeritavad amortisaatorid, elektrooniline E-Shift-käiguvahetus ning pimenurga hoiatussüsteem.

Pimenurga jälgimismonitor on selles segmendis uus: kui juht lülitab rajavahetuseks sisse suunatule, tekib 10,25-tollise Supervision-näidikuploki näidikuploki ekraanile pilt, mis kuvab juhile nähtamatut pimenurka. See täiendab peeglitest nähtavat kujutist ning parandab nähtavust pimedas ja vihmas. Premium-varustusse kuuluv esikokkupõrke vältimise abisüsteem (FCA) on varustatud ka ristmikul sooritatava vasakpöörde tuvastusfunktsiooniga, mis hoiatab ka vastassuunast läheneva liikluse eest. Hõivatud tagaistme märguanne teeb uuest Tucsonist turvalise ja usaldusväärse pereauto. Tagaistmel sõitjate mugavust suurendab kolmetsooniline kliimaseade.

Premium-varustustasemega uue Hyundai Tucsoni hind algab 29 990 eurost (1.6 T-GDI 150 hj 48 V Hybrid 7-DCT) ja hybriidi baashind on 31 990 eurot (1.6 T-GDI 230 hj Hybrid 2WD 6AT) ning nelikveolisena 34 990 eurot (1.6 T-GDI 230 hj Hybrid 4WD 6AT).

Uhiuue Hyundai Tucsoni varustust saab täiendada lisavarustuspakettidega. Premium-varustustasemele lisaks pakutav turvalisuspakett Safety Pack sisaldab maanteesõidu abisüsteemi (HDA), mis hoiab auto kauguse eesolevast sõidukist parajana ja masina õigel sõidurajal. HDA teeb koostööd LFA ja navigeerimisinfol põhineva intelligentse isekohanduva kiirushoidikuga (Smart Cruise Control Curve, NSCC-C). Uue Tucsoni juht saab isekohanduva kiirushoidikuga (SCC) määrata kindlaks sobiva püsikiiruse ning seejärel reguleerib NSCC-C auto kiirust automaatselt vastavalt ees olevale kurvile, tuginedes navigatsioonisüsteemi kaardiandmetele. Süsteem vähendab sõidukiirust ning tõstab selle pärast kurvi läbimist jälle endisele tasemele. Samasse lisavarustuspaketti kuuluvad ka pimenurga hoiatussüsteem ning täisvaatemonitor (SVM), millelt juht näeb 360-kraadist terviklikku kolmemõõtmelist ja suumitavat pilti.

Uusima varustusena pakub Tucson Premium-versioonidele ka kaugjuhitavat iseparkimissüsteemi: Remote Smart Park Assist. See lisavarustusse kuuluv süsteem võimaldab autot nutivõtme abil kaugjuhtimise teel käivitada ning nii edasi kui tagasi liigutada. Tänu sellele läheb parkimine lihtsalt ka kitsastes parkimiskohtades. Kaugjuhitav iseparkimissüsteem on saadaval hübriidversioonidele, hiljem ka pistikhübriididele.

Esimesed uued Hyundai Tucsonid jõuavad Eestisse 2020. aasta novembris.