Close

Stiilsem, turvalisem ja ökonoomsem uus Hyundai i30

Tänu täiustatud ohutus- ja ühendustehnoloogiatele, mitmetele tõhusatele jõuülekannetele ja uuele stiilsele disainile on uus Hyundai i30 veelgi atraktiivsem.
  • Mootorivalikusse lisandunud uus 48 V kerghübriid tagab parema kütusesäästlikkuse.
  • Esmakordselt on autospordist inspireeritud N Line varustusaste saadaval ka i30 Wagon universaalile.
  • Uue Hyundai i30 esmaesitlus on Genfi rahvusvahelisel autonäitusel märtsis 2020.

Uue Hyundai i30 disain on ühtaegu julge ja stiilne, mis teeb selle mudeli atraktiivseks. Esiosa uus välimus on laiem ja kaasaegsem. Varasemast laiem kolmemõõtmeline esivõre rõhutab auto vilgast ilmet. Esituled on ümber kujundatud ja uued LED-päevasõidutuled on V-kujulised. Hyundai i30 Hatchback saab endale uue tagumise põrkeraua, mis on disainitud parandamaks aerodünaamikat. Ka LED-tagatuled moodustavad V-tähe, tekitades sümmeetria auto esi- ja tagaosa vahel. Hyundai i30 saab ka uued 16- ja 17-tollised alumiiniumveljed.

Värvivalik täieneb kolme uue värviga: Dark Night, Silky Bronze ja Sunset Red. Ülejäänud kuus saadaolevat värvi on Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver ja Olivine Grey.

Ka i30 sisekujundusele on antud ajakohasem ilme. Interjööri on lisatud kolm uut aktsentvärvi: Pewter Gray, Ebony Brown ja Charcoal Grey. Endiselt on saadaval ka must interjöör. Istmete polsterduse saab valida kas tekstiilist, nahast või nende kaheksast kombinatsioonist.

N Line varustus on nüüd saadaval kõigile i30 keretüüpidele

Esmakordselt on Hyundai autospordist inspireeritud N Line nüüd saadaval lisaks i30 Hatchbackile ja i30 Fastbackile ka i30 Wagonile. Hyundai i30 uutel N Line mudelitel on veelgi sportlikum välimus: eesmine iluvõre on laiem ja madalamale ulatuv, samuti on uue välimusega tuled ees ja taga. Lai difuusor annab märku auto jõudlusest. Ümberpaigutatud tagumised udutuled viivad auto raskuskeskme visuaalselt maale ligemale. Ka N Line mudelid saavad uued 17- ja 18-tollised alumiiniumveljed.

Ühenduvusfunktsioonid

Uuel i30-l on tänapäeva vajadustele vastavad ühenduvusvõimalused. 7-tolline digitaalne armatuurlaud ja 10,25-tollise värvilise puutetundliku ekraaniga navigatsioonisüsteem annavad sulle tänapäevasema ja isikupärasema sõiduelamuse. Android Auto ja Apple Car Play rakendused töötavad uuel i30-l muretult. Hyundai i30 seeria saab ka juhtmeta telefoni peegeldamise võimaluse, nii et sul pole telefoni autosüsteemiga ühendamiseks enam kaablit vaja. Uutes i30 mudelites toimib ka Qi-standardile vastavate telefonide juhtmevaba laadimine.

Uus i30 toob esimesena Hyundai Bluelinki teenused Eestisse

Uus i30 on esimene Hyundai, mis toob Bluelinki teenused Eestisse. Bluelink pakub terviklikke ühenduvusteenuseid, näiteks Hyundai LIVE Services-teenused, samuti nutitelefonirakendusega kaugjuurdepääsu võimaluse. Bluelink töötab ka eestikeelse hääljuhtimisega – leia oma sõiduk, lukusta see eemalt ja vaata teavet, näiteks rehvirõhku ja läbisõitu. Bluelinki süsteem on esimese viie aasta jooksul tasuta.

Usaldusväärne turvalisus

Hyundai i30 on turvalisem ja mugavam kui kunagi varem tänu uuendatud Hyundai SmartSense turvavarustuse paketile. Uuenenud sõidurajal püsimise abisüsteem (Lane Follow Assist, LFA) kohandab automaatselt rooli, et hoida autot oma sõiduraja keskel. Tagakokkupõrke vältimise abisüsteem (Rear Collision-avoidance Assist, RCA) võib aktiveerida pidurid kokkupõrke vältimiseks ka tagurdades. Eessõitva auto liikumise hoiatus (Leading Vehicle Departure Alert, LDVA) annab uue i30 juhile märku, kui ees asuv sõiduk hakkab liikuma ja juhi reaktsioon viibib, näiteks valgusfoori taga seistes.

Uuendatud pimenurga hoiatussüsteem (Blind Spot Detection, BSD) hoiatab, kui pimealas tuvastatakse teine sõiduk, ja nüüd koos pimenurga kokkupõrke vältimise süsteemiga (Blind Spot Collision Avoidance Assist Warning, BCA) ka pidurdab kokkupõrke vältimiseks või kahjustuste minimeerimiseks. Uuendatud on ka esikokkupõrke vältimise abisüsteemi (Front Collision-Avoidance Assist, FCA), mis tunneb nüüd ära  ka jalgratturid. Jalakäijaid on lisaks autodele tuvastanud juba varasemate i30 mudelite FCA.

Uue Hyundai i30 valikutesse on lisandunud juhi tähelepanu hoiatussüsteem (Driver Attention Warning, DAW), kaugtulede automaatlülitus (High Beam Assist, HBA), intelligentne kiirusepiirangu hoiatussüsteem (Intelligent Speed Limit Warning, ISLW) ja sõidurajal püsimise abisüsteem (Lane Keep Assist, LKA).

Turvavarustusse kuulub hädaabikõne süsteem eCall, mis võimaldab reisijatel ühe nupuvajutusega hädaabiteenistusse pöörduda. Süsteem aktiveerub automaatselt, kui sõiduki turvapadjad on avanenud.

Hyundai väljatöötatud turvasüsteemid on mõeldud sõitmise ohutumaks muutmiseks. Meelerahu annab ka Hyundai seitsmeaastane läbisõidupiiranguta garantii.

Uuenenud mootorite ja käigukastide valik

Uuel Hyundai i30-l on laiem mootorivalik ja ka rohkem mootori/käigukasti kombinatsioone. Mootorivalikusse lisandus uus 48 V kerghübriid, mis on saadaval koos 1,0 T-GDI 120 hj bensiinimootori, uue 1,5T-GDI 160 hj bensiinimootori ja 1,6 CRDI 136 hj diiselmootoriga. Sama mootorivaliku jaoks on saadaval kuuekäiguline intelligentne manuaalkäigukast (iMT) või seitsmekäiguline topeltsiduriga automaatkäigukast (7-DCT).