Close

Soome politseile ostetud 20 uut täiselektrilist Hyundai IONIQ autot sobivad ideaalselt linnaliiklusesse

Uued Hyundai IONIQ elektriautod antakse muuhulgas kasutada ka politseiuurijatele. Hetkel on Soome politsei 1500st liiklusvahendist umbes 60 hübriid- või elektriautod. Uusim täiendus autopargis on 20 uut Hyundai IONIQ täiselektrilist autot. Igapäevase suure läbisõidu tõttu soovitakse olla pioneerid võimalikult väikse ökoloogise jalajälje jätmisel.

Elektriautodega on Soome politseil kogemusi olnud juba varem ja tagasiside on olnud hea. Uued IONIQ-ud lähevad politseiuurijate ning administratiivtöötajate kasutusse.

Nõudlikud töösõidud

IONIQ täiselektrilised autod mõjutavad kindlasti ka ülalpidamiskulusid ning on eriti huvitav mõne aja möödudes vaadata võrdlust bensiini ja diiselkütuse kuludega. Autod asuvad politseitööd tegema suuremates linnades üle Soome. Lisaks on Soome politsei alustanud ka laadimisvõrgustiku arendamise ja ehitamisega.

Tulevikus ka patrullautodeks?

Kuigi nüüd soetatud IONIQ elektriautod päris patrullülesannetele ei saadeta, on vaid aja küsimus millal politseikirjadega elektriautosid ka Soome tänavatel näha saab. Näiteks Šveitsis, Saksamaal ja Itaalias on Hyundai KONA elektriautod juba mõnda aega kasutusel ka patrullautodena.