Close

Kõige kiiremad Leedu ajakirjanikud

1. juuni pärastlõunal läbiti Liepāja kontserdimaja lähedal Viada Press Rally 2019 viimane kiiruskatse. Kõige võimsamate „Üle 3000“ autode kategoorias (üle 3000 cm3 mootoriga autod) osutus kõige kiiremaks Egidijus Babelise ja Aleksandras Dainys meeskond (Hyundai i30 Fastback N).

Kahepäevase võistluse jooksul läbis 75 meeskonda Leedu ja Läti rannikul üle 300 kilomeetri ja 23 kiiruskatset. Võistlust kroonis parklaslaalom.

Teise koha saavutasid Arūnas Volungevičius ja Povilas Girtis (Honda Civic Type-R), kolmas koht läks külalistele Poolast Jacek Jureckile ja Marek Wicherile (Lexus RC-F).

Egidijus Babelis jäi üritusega väga rahule. „i30 Fastback N on paindlik ja rafineeritud. Just nii mugav nagu mulle meeldib, aga samas piisavalt jäik.  LSD (elektrooniline piiratud libisemisega diferentsiaal) töötab suurepäraselt, ei püüa sind tappa, vaid teeb oma tööd hästi.  Selgus, et sel on ka parem kaalujaotus. Ja see näeb hea välja. Mind tõesti üllatas, mida kõike sellega teha saab. Võimaldab teha kõike, mida tahad – piisab pelgalt sellele mõtlemisest.

Auto võib lasta libisemisse, võtta sellega piduriga kurvi, minna kurvi peaaegu täielikult väljakeeratud rooliga, see lihtsalt tõmbab su kaasa. See teeb kõike sama kiiresti kui ise jõuad mõelda. Mootor – nurruva, jõulise häälega – väga sügav ja vihaste turtsatuste ja paukudega, mis mulle väga meeldivad, käigukast – sobib valatult, pidurid – paremad kui Sciroco GT24 võidusõiduautol ja need ei kuumene üle.  Kogu auto tundub väga kindla ehitusega, tundub nagu see suudaks sõita rohkem „karistuskilomeetreid“ kui Volkswagen grupi TCR autod. Ja kui sellega sõita tavalises režiimis – on see tavaline auto. Käisime Vilniusest Palangale ja tagasi, autos 3 suurt meest ja palju pagasit – kõik mahtus ilusti ära ja ruumi oli küllaga.“