Close

Hyundai IONIQ 5 uueneb – sõiduulatus linnas WLTP-standardi kohaselt lausa 710 km

Hyundai IONIQ 5 mudeliaasta vahetus toob autosse mitmeid uuendusi: uue suurema 77,4 kWh aku ja aku eelsoojendusfunktsiooni, intelligentsed amortisaatorid, mis parandavad mugavust ja sõiduomadusi, ning valikvarustusena digitaalsed küljepeeglid.

Hyundai IONIQ 5 tootmisel minnakse juba üle mudeliaasta 2023 autode valmistamisele. Uus IONIQ 5 saab endale uue 77,4 kWh kõrgepingeaku ning tänu sellele kasvab mudeli WLTP-meetodiga mõõdetud sõiduulatus kombineeritud tsükli puhul 507 kilomeetrini ja linnasõidul lausa 710 kilomeetrini (19-tolliste velgedega tagaveolise versiooniga). Samal ajal suurenevad ka auto võimsusnäitajad: tagaveolisel versioonil on nüüd hobujõude 229, nelikveolisel aga ees 100 ja taga 225.

Uus kõrgepingeaku eelsoojendusfunktsioon, mis teeb koostööd navigatsioonisüsteemiga, hoolitseb selle eest, et IONIQ 5 tõstaks juba teel laadimispunkti automaatselt aku temperatuuri, et kohale jõudes oleks tagatud võimalikult suur laadimiskiirus. Külma ilmaga parandab see funktsioon laadimiskiirust märgatavalt. Funktsioon hakkab automaatselt tööle, kui laadimispunkt sisestatakse sihtkohana navigatsioonisüsteemi. Aku eelsoojendusfunktsioon kuulub alates mudeliaastast 2023 kõikide IONIQ 5 versioonide põhivarustusse.

Eestis saab IONIQ 5 ka uue varustustaseme – Ultimate. Sinna kuuluvad põhivarustusena mh digitaalsed küljepeeglid. Digitaalsed küljepeeglid (Digital Side Mirror, DSM) on juba varem olnud saadaval IONIQ 5 Korea mudelitele ning nüüd saavad neid oma Hyundai jaoks esmakordselt valida ka autoostjad Euroopas. Digitaalsed küljepeeglid vähendavad õhutakistust ja pakuvad IONIQ 5 juhile selget vaadet taha ka halva ilmaga.

Uued kogu IONIQ 5 mudelivaliku põhivarustusse kuuluvad intelligentsed amortisaatorid (Smart Frequency Damper, SFD) parandavad tagatelje vedrustuse reaktsiooni, suurendades sel moel sõidumugavust.

Hyundai alustas IONIQ 5 üleilmset müüki 2021. aasta veebruaris. See on Hyundai Motor Groupi esimene mudel, mis on ehitatud kontserni enda poolt projekteeritud spetsiaalsele täiselektriautode platvormile (Electric Global Modular Platform, E-GMP). Eelmisel aastal võitis IONIQ 5 mitmeid võrdlusteste ja auhindu, sealhulgas maineka maailma aasta auto tiitli (World Car of the Year).

Euroopa autoostjad saavad mudeliaasta 2023 IONIQ 5 endale soetada alates 2022. aasta teisest poolest. Uuenenud mudeli hinnad algavad 50 990 eurost (IONIQ 5 77 kWh 229 hj Style).