Close

Hyundai 2021. aasta kokkuvõte ja prognoos 2022. aastaks

Hyundai müük Baltikumis 2021. aastal oli kokku 2414 sõidukit, mida on 54,6% rohkem kui aasta varem, hoolimata jätkuvast pandeemiast ja tarneahela probleemidest. Eelmisel aastal uuendati peaaegu kogu Hyundai mudelivalikut, võites mitmeid auhindu nii Baltikumis, Euroopas kui ka kogu maailmas.

Hyundai uuendas märkimisväärselt oma Baltikumi edasimüüjate võrgustikku. Avati kaks uut müügisalongi – Auto-Bon Eestis ja Autohalle Lätis. Paljud edasimüüjad uuendasid oma müügisaale ning suurendasid müügisaali- ja proovisõiduautode arvu.

Klientide vajaduste ja valikute paremaks mõistmiseks korraldati mitu proovisõidupäeva koos võrdlusautodega. Nende ürituste tagasiside ja tulemused olid väga positiivsed, seega jätkatakse sarnaseid praktilisi koolitusi ka 2022. aastal.

Kuna elektriautode müük kasvab igal aastal, pühendume 2022. aastal sellele veelgi enam. Täishübriid-, pistikhübriid- ja elektriautode müük on viimase kolme aasta jooksul turul märkimisväärselt kasvanud. Kui 2018. aastal oli hübriid-, pistikhübriid- ja elektriautode turuosa 8,1% kõigist müüdud autodest, siis 2021. aastal on turuosa tõusnud juba viiendikuni ehk 18,8% peale.

2021. aasta algas Hyundai populaarseima mudeli Tucsoni turuletulekuga. Selle progressiivne disainikeel on inspireeritud Hyundai Vision T linnamaasturi kontseptsioonist. Selle ootamatu välimus ei jätnud kedagi külmaks ja mudeli müük kasvas sel aastal Baltikumis 90,5%. IONIQ 5 toodi turule sügisel. Tegemist on futuristliku elektriautoga, mille välimus, salongilahendused ja materjalid oleksid kui otse tulevikust.

IONIQ 5 sai Eestis, Saksamaal ja Taanis aasta auto 2022 tiitli. Leedu aasta auto konkursil pälvis IONIQ 5 mitu auhinda: parima disaini, parima elektriauto ja aasta innovatsiooni auhinna. IONIQ 5 võitis GOOD DESIGNi auhinna ning parima disaini auhinna TopGear Electric Awardsil. Lisaks oma erilisele välimusele on see mudel tõestanud ka suurt turvalisust, saades NCAP-ilt maksimaalse 5-tärnilise hinnangu.

Auto Tyrimai statistika.